מעשנת בשרים.
עולם הבשר עובר מהפכה של ממש, יותר ויותר אנשים מגלים ומתמכרים לבישול במעשנה.
אם אתם נכנסתם לעולם הבשר אתם בטח שמעתם על הלהיט החדש שכובש את הענף מוצר מעשנה בשרים.
רוצים להבין מעט ממה כולם מתלהבים ואיך בוחרים מעשנה שתספק לכם את התוצאה הטובה ביותר?
מתלבטים? לא יודעים מה כדאי ומה לא? במיוחד בשביל זה צוות מולטי גרדן הכין לכם מאמר שיסביר לכם על סוגי המעשנות הקיימות בארץ.
נתחיל בהסבר קצר המסביר איך מעשנת בשר עובדת:
עיקרון הפעולה של מעשנת בשר הוא די פשוט ההכנה של הבשר במעשנה מבוסס על הפקת עשן חם שמבשל את המזון לאט, לאורך זמן עד שהוא נעשה רך ועסיסי ובעל ארומה מעושנת וטעמים ייחודיים שקשה מאד (ולרוב בלתי אפשרי) להשיג בשיטות אחרות
מהם סוגי מעשנות בשר, הקיימות בארץ?
ישנם שלושה סוגי מעשנות בארץ, הם מגיעות במספר צורות וגדלים, כך שיש צורך לבדוק את הצרכים שלכם לפני שאתם נגשים לרכוש מעשנה.
להלן ההבדלים בין סוגי המעשנות:
* מעשנת בשר עומדת.
מעשנת בשר עומדת, היא למעשה מעשנה אשר מורכבת משני תאים מרכזיים וצורתה דומה לארון.
יש לה תא בעירה שנמצא בחלק התחתון ששם אנו מכניסים את חומרי הבעירה ותא עישון בחלק העליון לשם אנו מכניסים את הבשר/עוף אותו אנו מעוניינים לעשן.
מומלץ לבחור מעשנה כזו שמגיע עם שני דלתות נפרדות כדי לשמור על חום המעשנת ברגע שנרצה לבדוק את הבשר או להוסיף עצים/גחלים למעשנת.
תא העישון עליו מניחים את הבשר, יהיה בעל מספר תאים בגבהים שונים מתא הבערה, החלוקה הפנימית מאפשרת לנו להכניס מספר בשרים שונים כאשר כל שלב בגובה המדפים ישפיע על משך הזמן הדרוש להגעה למידת העשייה הנדרשת (רמת החום והעישון שונות בין שלב לשלב בדומה לאפייה בתנור).
בתמונה מופיע מעשנה מבית מולטי גרדן בעלת שני תאים ושני מדפים פנימיים, המדחום החיצוני מאפשר לנו לנו לראות את הטמפרטורה שבתוך המעשנה ולפי זה להוסיף חומר בעירה כדי להעלות את המעלות או לפתוח את התא כדי להוריד את המעלות.
לפרטים לחצו כאן: מעשנה מלבנית קולורדו
* מעשנת בשר קמאדו.
מעשנות קמאדו, מןצר הפרימיום של עולם המעשנות המספק הכנה קל ומהירה, מעשנת הקמאדו הינה מעשנות בעלות בצורת ביצה, המעשנות עשויות מחומר קרמי (בניגוד למעשנות אחרות שעשויות מברזל).
יתרונות החומר הקרמי הן בשמירת חום גבוהה לזמן ארוך וחיסכון בחומרי הבעירה.
כמו כן מעשנת ה-קמאדו, מאפשרות לנו להשתמש בהם גם כגריל פתוח (מנגל) וכטאבון להכנת פיצות ועוד מאפים רבים.
לפרטים נוספים ורכישה אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור הבא.
* מעשנת בשר בעלת צורה ״שוכבת״.
מעשנת בשר השוכבת מזכירה מאד את הגרילים הגחלים שכולנו מכירים.
במעשנה השוכבת זרימת העשן שונה בזכות תא הבעירה במעשנה אשר נמצא בצד אחד של המעשנה ופתח יציאת העשן נמצא בצדו השני.
סוג ההכנה במעשנה הזו בדרך כלל יהיה ארוך יותר והיא מתאימה למי שמחפש להכניס את הבשר בשעה מוקדמת ולהוציא אותו לאחר מספר שעות לאחר שהבשר ספג את הטעמים ועבר הכנה איטית (את אותה תוצאה אפשר לקבל גם במעשנה רגילה, בגלל הצורה שלה היא תופס מקום גדול יותר בבית ולכן היא פחות מומלצת לרכישה).
לסיכום:
מעשנת בשר איכותית מספקת לנו
חוויית טעמים ובשרים שונה.
מעשנות בשר, זה הטרנד שכובש את ישראל ומאיים לדחוק הצידה את המנגל שכולנו מכירים ואוהבים.
המעשנה הינה סוג של תנור הכנה על בסיס עשן המופק מחומרי הבערה (גחלים/עצים) דבר אשר מספק טעם יחודי. חלל אפיה שומר על טמפרטורה אחידה לאורך זמן.
איזה סוג מעשנת ביתית מומלצת יותר עבורכם? זה כבר תלוי בכם…
מעוניינים לקבל מידע נוסף או לרכוש מעשנה מותאמת לצרכים שלכם?
צרו איתנו קשר עוד היום בטלפון: 0733744983
או בוואצ׳אפ דרך הקישור הבא: ליצירת קשר לחצו כאן.
מולטי גרדן יבוא ושיווק מעשנות בשרים.